Preskočiť na hlavný obsah

Ľahké upratovanie

  • Ako odstrániť vodný kameň okolo batérie?

    Ako odstrániť vodný kameň okolo batérie?

    Vodný kameň je typickým nepriateľom kuchynského a kúpeľňového vybavenia. Medzi najohrozenejšie miesta patrí vodovodná batéria a to ako v kúpeľni, tak aj v kuchyni. Ako sa o ňu starať, aby nedochádzalo k tvorbe vodného kameňa a čo robiť, ak sa aj napriek vašej starostlivosti začne vodný kameň usadzovať?

    ČÍTAŤ VIAC
  • Leifheit, vaša tajná zbraň pre jarné upratovanie

    Leifheit, vaša tajná zbraň pre jarné upratovanie

    S príchodom jari prichádza ideálny čas na dôkladné upratanie domova a s produktmi značky Leifheit sa táto úloha stane nielen ľahšia, ale aj efektívnejšia. Rozdelenie upratovania na špecifické oblasti vám pomôže zaistiť, že nezabudnete na žiadny detail. Poďme sa pozrieť na to, ako Leifheit uľahčuje upratovanie od podlahy až po strop. 

    ČÍTAŤ VIAC
  • Ako odstrániť starý silikón v kúpeľni?

    Ako odstrániť starý silikón v kúpeľni?

    Silikón je nevyhnutný materiál pre stavebné úpravy vo vnútri interiéru. Je elastický a ľahko utesní akékoľvek škáry či spoje, a to aj v kúpeľni alebo v kuchyni, teda v miestnostiach k vysokou vlhkosťou. Dobrou vlastnosťou silikónu je totiž tiež jeho vodoodolnosť. Okrem toho všetkého má silikón dlhú životnosť, ale to je niekedy na škodu. Po čase totiž majiteľ interiéru čelí úlohe, akou je výmena vane, zakúpenie nového umývadla alebo vytvorenie nových obkladov. A potom nezostáva nič iné ako odstrániť starý silikón.

    ČÍTAŤ VIAC
  • Zbavte sa plesne v kúpeľni raz a navždy!

    Zbavte sa plesne v kúpeľni raz a navždy!

    Kúpeľňové prostredie je ideálnym miestom pre rast plesní. Teplé, vlhké prostredie, pravidelný prísun organických materiálov ako sú zvyšky mydla, šampónov alebo odumreté kožné bunky, tvoria perfektné podmienky pre ich rozvoj. Plesne sú mikroskopické huby, ktoré sa šíria vzduchom alebo vodou. Akonáhle nájdu vhodné podmienky, rýchlo sa usadia a začnú sa šíriť. Ich prítomnosť v kúpeľni nie je len estetickým problémom, ale môže mať vážne zdravotné dôsledky, ako sú alergie, astmatické záchvaty alebo dokonca zvýšené riziko rakovinového bujnenia. Zatočte s plesňou v kúpeľni raz a navždy!

    ČÍTAŤ VIAC
  • Ako na pleseň v kúpeľni

    Ako na pleseň v kúpeľni

    Kúpeľňové prostredie je malým domácim biotopom. Nájdeme tu perfektné podmienky pre rôzne druhy mikroorganizmov. A tak nie je div, že navzdory všetkým moderným výdobytkom plesne v domácnosti nezmizli. Ako ich mať pod kontrolou?
     

    ČÍTAŤ VIAC
  • Čím (ne)čistiť vodovodné batérie

    Čím (ne)čistiť vodovodné batérie

    Na novú kúpeľňu je radosť sa pozerať. Všetko sa leskne a žiari. Ako si tento zážitok uchovať čo najdlhšiu dobu? A ako zároveň podporiť dlhodobo bezproblémovú funkčnosť vybavenia? Základom je pravidelná a citlivá starostlivosť. A pretože vodovodné batérie patria v domácnosti medzi najvyťaženejšie, poďme si zhrnúť, čo uvítajú a čo im naopak uškodí.

     

    ČÍTAŤ VIAC
hore