Preskočiť na hlavný obsah

Budujete alebo rekonštruujete kuchyňu? Poďte s nami preniknúť do sveta interiérového designu a zistite, aké farby, materiály a štýly budú v tomto roku moderné!

Budujete alebo rekonštruujete kuchyňu? Poďte s nami preniknúť do sveta interiérového designu a zistite, aké farby, materiály a štýly budú v tomto roku moderné!
 

Pozvite si do kuchyne kúsok prírody!

Rok 2022 sa podľa odborníkov ponesie v duchu udržateľnosti a návratu k prírode. V novej kuchyni teda rozhodne využijete drevo. A to nielen v podobe nábytku či podlahy – môžete s ním obložiť aj steny alebo si obstarať drevené doplnky. Taký interiér pôsobí hrejivým dojmom a navyše skvele vyzerá. Ak je pre vás prekážkou cena, skúste sa poobhliadnuť po lacnejších imitáciách.

Ďalším z prírodných materiálov je kameň. Preto, až budete vyberať drez, siahnite po tom granitovom – jeho najväčšou zložkou je totiž práve kameň. Vďaka tomu je vysoko odolný voči poškriabaniu. A ak by sa na ňom predsa len nejaké škrabance objavili, nebudú vôbec vidieť. Je totiž prefarbený v celej svojej hrúbke. Ďalšou prednosťou granitového drezu je okrem dlhej životnosti tiež časovo nenáročná údržba a nadpriemerná odolnosť voči vysokým teplotám. Ak by ste sa pre neho rozhodli, odporúčame osvedčené drezy značiek Blanco alebo Franke.

granitový dřez

Chcete vniesť do vašej kúpeľne trošku svetla? Využite sklo. Miestnosť rozjasní a dodá jej eleganciu. Čo sa týka doplnkov z organických materiálov, siahnite napríklad po vlnenom koberci, bambusu alebo po prírodných tkaninách. To všetko sa s prehľadom postará o originalitu vašej modernej kuchyne. Inšpiráciou je tento rok príroda, preto sa nemusíme báť nudného či jednotvárneho interiéru!


kuchyň

 

Zemité aj pastelové farby

Zemité odtiene, zelená, hnedá, sivá, béžová aj tmavo modrá. Presne v takých farbách by mala byť trendy kuchyňa pre rok 2022. Všetky tieto odtiene evokujú pokojnú atmosféru lesa a zároveň skvele ladia s drevenými povrchmi. Ak sa však bojíte, že by vás tieto výrazné farby po čase omrzeli, môžu byť vo vašej kuchyni prítomné len v podobe doplnkov či riadu, ktoré po čase vymeníte.

Druhou alternatívou, ktorá je napodiv úplným opakom, sú pastelové farby. Napríklad svetlo ružová – interiér zjemní, vyvolá vo vás pocit bezpečia a navodí uvoľnenú atmosféru. Navyše opticky zväčšuje priestor, vďaka čomu sa hodí aj do menších kuchýň. Pristane stenám aj riadu. Tešiť  sa môžete tiež na naozaj pestrú paletu inšpirovanú východom a západom slnka. Pozerajte po všetkých tónoch žltej, oranžovej aj červenej. Ak si slniečko spájate s plážami, pridajte do kuchyne aj neutrálne pieskové tóny. Výhodou týchto teplých farieb je to, že zlepšujú náladu a podporujú aktivitu.

 

Čaro industriálu – avšak nie vo veľkom!

Inšpirácia modernej kuchyne pramení mimo iné tiež z industriálneho štýlu. Jeho typickými rysmi sú obnažené steny, tehly, betónová stierka, kov a kameň. Nedeste sa, podľa odporúčania designérov je ideálne nechať sa týmto štýlom inšpirovať len ľahko a do súčasných moderných kuchýň zaradiť len pár prvkov. Zaujímavú voľbu predstavujú kovové svietidlá či bronzové vodovodné batérie. Obľúbená je tiež kombinácia čierneho drezu s tmavými kuchynskými batériami.

industriální kuchyň

 

Dostatok svetla kľúčom k jasnej mysli

Veľmi dôležitý je v neposlednom rade dostatok svetla. To je odpradávna symbolom jasného a pozitívneho myslenia. V trendy kuchyniach je preto podstatnou súčasťou. Najlepšie sú samozrejme dobre umiestnené veľké okná, avšak ak ich nemáte, nahraďte ich nielen umelým osvetlením, ale tiež svetlými farbami a lesklými plochami. Veľmi štýlové je aj použitie stojacich lámp.

 

inspirace kuchyně

Súvisiace produkty

hore