Preskočiť na hlavný obsah

Česká spoločnosť SAPHO pôsobí na trhu s kúpeľňovým vybavením už od roku 1991. A my sa dnes zameriame na ich umývadlá.
 

SAPHO sa sústredí na dlhodobú spokojnosť svojich zákazníkov tým, že vytvára kvalitné a cenovo dostupné produkty. Stavia nielen na svoje skúsenosti, ale starostlivo sleduje aj moderné trendy, ktorým svoju výrobu pravidelne prispôsobuje. To všetko sa premieta tiež do umývadiel SAPHO, o ktorých sa dnes budeme baviť.

 

Umývadlá nástenné, na dosku aj špecializované

Umývadlá SAPHO uspokoja aj toho najnáročnejšieho zákazníka. V širokej ponuke nájdete umývadlá rôznych tvarov, farieb, materiálov aj upevnení. Zvoliť môžete umývadlá nástenné, dvojumývadlá (aj varianty s viac nádobami), umývadlá na dosku, zápustné, nábytkové aj voľne stojace. Za zmienku určite stojí množstvo asymetrickým umývadiel, umývadielok do malých miestností (napr. s toaletou), rohové umývadlá a v neposlednom rade umývadlá pre telesne handicapovaných. Vedľa materiálu, farby a umiestnenia (inštalácie) je potrebné zvoliť tvar umývadla. K dispozícii je kruh, polkruh, ovál, štvorcové, obdĺžnikové a zmienené asymetrické umývadlá.


umyvadla sapho            umyvadla sapho

 

Stávka na klasiku aj moderné materiály

Z hľadiska materiálu sa u umývadiel obvykle stretávame s využitím sanitárnej keramiky. Spoločnosť SAPHO však stavia aj na iné materiály, ktorými sú napríklad liaty mramor, betón, sklo, kameň či rockstone.

 

Keramika je opatrená glazúrou ExtraGlaze®

Keramické umývadlá sú klasikou, ktorá poteší. Umývadlá SAPHO sú navyše opatrené špeciálnou glazúrou ExtraGlaze®, ktorá sa na produkty aplikuje už v priebehu výrobného cyklu pred samotným vypálením. Tým je zaručený jej trvalý účinok. Medzi hlavné účinky tejto vrstvy patrí dokonale hladký povrch, vysoký lesk a hlavne efektívna ochrana pred vápennými usadeninami. Keramika teda zostáva žiarivo biela po dlhú dobu a významne sa zefektívňuje údržba.


Designové možnosti liateho mramoru

Liaty mramor je moderný materiál, ktorý sa vyrába zo zmesi mletého vápenca, sklárskeho piesku, polyesterovej živice a farbív. Tento materiál pomáha vytvárať umývadlá nielen v zaujímavom a niekedy veľmi netradičnom designe, ale aj v rôznom farebnom vyhotovení. Zároveň sa tieto výrobky vyznačujú vysokou pevnosťou a odolnosťou. Medzi ďalšie prednosti liateho mramoru patria vynikajúce tepelne izolačné vlastnosti a príjemne hladké povrchy. S liatym mramorom pracujú hlavne série Alabama, Orinoko, Maria, Small a ďalšie.

 

 

Trochu inak: betón alebo sklo?

Betónové umývadlá sú vyrábané špeciálnou technológiou z odľahčeného betónu a ošetrené vodeodolným náterom. Priznaná štruktúra betónu na vonkajšej strane umývadla uchová jeho „drsný“ vzhľad a kúpeľni prepožičiava ľahko industriálny nádych.

Sklenené umývadlá potom prinášajú možnosť ozvláštniť kúpeľňu nielen unikátnym vzhľadom samotnej nádoby umývadla, ale tiež pomocou špeciálnej podložky s LED osvetlením. V prípade sklenených umývadiel sa však odporúča použiť podložku medzi umývadlo a dosku, pretože sa uľahčuje upevnenie a utesnenie umývadla (v hornej aj spodnej časti je priehľadné tesnenie).

 

Moderné aj retro línie

Preferencie oblých, hranatých či ozdobných línií sú otázkou osobného vkusu. Umývadlá SAPHO vynikajú širokou ponukou vo všetkých smeroch. Základným pravidlom je, že čím hladšie línie zvolíte, tým lepšie sa kombinujú s ostatným kúpeľňovým vybavením a svojím vzhľadom potešia aj za mnoho rokov, neopozerajú sa. Oblé línie priestor zjemňujú, hranaté línie potom dodávajú miestnosti priamy, sebavedomý štýl. Ozdobné prvky aj retro štýl vyžadujú, aby bola miestnosť (ideálne domácnosť) v tomto duchu zariaďovaná ako celok. Inak môže byť efekt skôr rušivý. Ďalším kritériom výberu z hľadiska tvaru je šírka okrajov. Tu záleží najmä na priestorových možnostiach miestnosti.
 

Vytvorte unikátnu kúpeľňu

Samostatnou kapitolou sú umývadlá SAPHO zo série Infinity, Beauty, Murano či Priori. Ich unikátny design aj farebnosť povrchov zaujme na prvý pohľad a zaručene sa stanú prekrásnou dominantou vašej kúpeľne. Niektoré využívajú netradičné materiály, akými je napríklad sklo alebo betón. Napríklad séria betónových umývadiel Formigo stavia na ručnú výrobu, čím sa každý kus stáva originálom, ktorý nesie obtlačok svojho tvorcu a môže sa od ostatných nepatrne líšiť ako farebnosťou, tak rozmermi. Tieto designové umývadlá sú obvykle určené k inštalácii na dosku, kde ich línie perfektne vyniknú.


umyvadla sapho            umyvadla sapho

 

Biele, čierne, ale aj zlaté umývadlá

Úplnou klasikou je biela farba povrchov. Umývadlá SAPHO však vedia pracovať aj s niečím extra a neboja sa siahnuť aj po čiernej, medenej, bielom pieskovci, granitovej, sivej, striebornej, tmavohnedej či antracitovej. Luxusného vzhľadu dosiahnete so zlatými odtieňmi umývadla.

 

Umývadlami to nekončí

Krásne zladeného kúpeľňového štýlu môžete dosiahnuť aj využitím ďalších produktov spoločnosti SAPHO. V ponuke tu nájdete vodovodné batérie, toalety a WC dosky, vane, kúpeľňový nábytok, ale tiež doplnky do kúpeľne. Súčasťou umývadla môžu byť dokonca rôzne držiaky uterákov, ktoré sa montujú priamo k umývadlu. Výhodou kombinácie produktov SAPHO je, že máte zaručenú vzájomnú kompatibilitu, a to po technickej aj vizuálnej stránke.

hore